İnşaat Yapılırken Yapılan Hatalar

Hayalinizdeki ev için yeterli bütçeniz var ve inşaatınızı yapmaya/yaptırmaya başlayacaksınız. Peki ev inşaatı yapılırken en sık yapılan hatalar nelerdir? Ev inşaatı yapılırken yapılan hataları da sizler için maddeledik.

    ZAYIF ZEMİN SEÇİMİ

İnşaat yapılacak zeminin taşıyıcılık seviyesi yüksek olmalıdır. Yani yapacağınız yapının ağırlığını ve yıllar içerisinde ki kullanımını taşıyamayacak yapıdaki bir zemin sizin can ve mal güvenliğinize tehdittir. Zemin olarak yumuşak/sulak zeminler yerine kaya(sert) zeminler tercih edilmelidir.

    YANLIŞ YER SEÇİMİ

Zemin seçimi ile beraber evin çevresindeki yapı da oldukça önemli. Ev inşaatınızı yapacağız yerin çevresinde; dere yatağı, yüksek gerilim hatları yakınları, baz istasyonları, benzin istasyonları, sanayiye yakın alanlar, taşma riski yüksek akarsu gibi yapıların olması sizin yaşam konforunuzu olumsuz etkilemekle birlikte can ve mal güvenliği açısından da tehlikelidir. Dere yatağında ki bir yapının zemini yumuşak ve ıslakken ayrıca taşma riski varken ya da baz istasyonunun yakınında her gün radyasyona maruz kalırken ne kadar konforlu yaşayabilirsiniz.

Evinizi yaparken hemen bitişiğinizdeki binaya zarar vermemeye dikkat edilmesi gerektiği gibi sonradan problem olacak ortak duvar, ortak tesisat hattı gibi durumlara daha inşaatın yapım aşamasında dikkat edilmelidir.

    YANLIŞ VE EKSİK MALZEME KULLANIMI

Fiyatın uygu olması veya idare edilir mantığıyla kalitesiz malzeme kullanımı, eksik malzeme ile yapılması veya bilmeden yanlış malzeme kullanımı ile ortaya çıkacak sorunlar karşısında; sonra ki zamanlarda ilk maliyete göre çok daha yüksek maliyetlerle müdahale etmeniz gerekebilir. Bununla karşılaşmamak için inşaatın daha yapım aşamasında malzeme konusuna dikkat edilmelidir.  Yetersiz beton ve çelik kalitesi, kalıp malzemesinin seçiminin hatalı olması, harçlarda kullanılacak kumun yanlış seçilmesi, pencere profil kalınlıklarının ve camlarının yanlış seçilmesi, standartlara uymayan malzemeler kullanılması dikkat edilmesi gereken inşat yapım hatalarındandır. İnşaat yapılırken dikkat edilmesi gerekenler ve inşaat yapılırken yapılan hatalar elbette çok daha uzatılabilir. Bu yapacağınız yapının türüne, büyüklüğüne, detayına göre değişirken sizlere en temel maddeleri anlatmaya çalıştık. İnşaat yapım olarak inşaata dair birçok alanda sizlere profesyonel kadromuzla hizmet vermekteyiz.

Gelen Yorumlar

Yorum Yapmak İster misiniz ?

Yorum Yaz